Справа Майдану: колишній співробітник «Беркуту» постане перед судом

Читать на русском
Офіс Генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт проти колишнього співробітника «Беркуту», якого підозрюють у побитті учасників Майдану та фальсифікації протоколів про правопорушення.

Офіс Генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт проти колишнього співробітника «Беркуту», якого підозрюють у побитті учасників Майдану та фальсифікації протоколів про правопорушення.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Як рішення ЄСПЛ у справах Майдану позначиться на подальших судових розглядах в УкраїніЄСПЛ визнав порушення прав людини під час подій Революції гідності, хоча для учасників судових процесів в Україні це мало що змінить.

За даними слідства, колишній співробітник «Беркуту» 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності перевищив службові повноваження та владу. Зокрема, він вступив у змову з керівництвом та іншими працівниками силового підрозділу, та застосовував насильство щодо мітингувальників та незаконного перешкоджав проведенню зборів та мітингів.

Крім того, ексспівробітник «Беркуту» вніс до офіційних документів свідомо неправдиві дані щодо нібито скоєння мітингувальниками адміністративних правопорушень.

«Під час допиту як свідок ексберкутівець надав слідству неправдиві свідчення, штучно створюючи докази для захисту», - уточнили у Генпрокуратурі.

Раніше Святошинський райсуд Києва відклав розгляд справи про розстріл учасників акцій на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року щодо обвинувачених ексбійців спецпідрозділу «Беркут» Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янишевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна.

Нагадаємо, «тітушці» Крисіну ухвалили вирок у справах Майдану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: