Розстріли на Майдані: суд над ексберкутівцями перенесли

Читать на русском
Святошинський райсуд Києва відклав розгляд справи про розстріли активістів Майдану щодо обвинувачених ексбійців Беркута.
фото з відкритих джерел

Святошинський райсуд Києва відклав розгляд справи про розстріли учасників акцій на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року щодо обвинувачуваних ексбійців спецпідрозділу «Беркут» Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янишевського, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна.

Про це оголосив головуючий суддя Сергій Дячук, передає Укрінформ.

Суд взяв під варту ексчиновника МВС, причетного до розгону Майдану у 2014 роціПечерський районний суд Києва взяв під варту колишнього посадовця Міністерства внутрішніх справ, який обвинувачений у причетності до теракту та вбивстві трьох учасників протестів на Майдані у 2014 році.

На початку засідання Дячук оголосив, що в залі суду відсутній один з обвинувачених, Олександр Маринченко. Захисник заявив, що його підопічний захворів і він здав тест на коронавірус, результати якого ще не відомі.

І захист обвинувачених, і прокурори висловили думку, що подальший судовий розгляд справи через відсутність Маринченка здійснювати неможливо. Суд ухвалив рішення перенести засідання на тиждень.

«Суд оголошує перерву до 11:00 5 жовтня», - сказав головуючий суддя.

Відзначимо, ця справа надійшла до суду у 2015 році спочатку стосовно двох обвинувачених - Павла Аброськіна і Сергія Зінченка. У 2016 році її об'єднали з обвинуваченням проти Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського і почали слухати спочатку.

Нагадаємо, раніше у справах Майдану винесли вирок «тітушці» Крисіну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: