У США скасували заборону фінансування програми абортів, запроваджену за Трампа

Читать на русском
Американські центри планування сім'ї тепер зможуть знову направляти жінок на аборти, а також отримувати при цьому фінансування з федерального бюджету.

Американські центри планування сім'ї тепер зможуть знову направляти жінок на аборти, а також отримувати при цьому фінансування з федерального бюджету.

Заборона на аборти був встановлений ще експрезидентом Дональдом Трампом, повідомляє The Washington Post.

Згідно з документом МОЗ США, опублікованому в Федеральному реєстрі, програма фінансування центрів планування сім'ї, так звана «глава X», передбачає розподіл більш ніж 250 млн доларів на рік.

Після того як Трамп зажадав від клінік, які отримують гранти, не виписувати направлення на аборти, деякі медустанови відмовився від їхнього отримання.

Скільки абортів зробили українки за останні 11 роківВ Україні з 2010 року майже в три рази знизилася кількість абортів. Детальніше – на інфографіці.

Як уточнює видання, МОЗ ухвалило подібне рішення на тлі набуття чинності в штаті Техас закону, що забороняє аборти приблизно після шести тижнів вагітності. Відзначається, що нова програма фінансування почне діяти з 8 листопада.

Заборона на аборти після першого серцебиття плода почав діяти в Техасі 1 вересня після того, як Верховний суд США відмовився блокувати набуття його чинності в надзвичайному порядку. Це відбувається зазвичай на шостому тижні вагітності.

Після цього стало відомо, що адміністрація Байдена планує подати до суду на штат Техас через набуття чинності нового закону про аборти, який вважається одним із найсуворіших у країні.

Раніше уряд Китаю заборонив аборти без медичних показань.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: