Польський уряд відклав публікацію та виконання постанови про заборону абортів

Читать на русском
Після масових протестів у Польщі, тамтешній уряд вирішив відкласти публікацію та виконання постанови Конституційного суду про заборону абортів в країні.
Фото: АР

Після масових протестів у Польщі, тамтешній уряд вирішив відкласти публікацію та виконання постанови Конституційного суду про заборону абортів в країні.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що це зробили для того, щоб розпочати діалог із суспільством та знайти компроміс.

«Зараз триває дискусія, і було б добре витратити якийсь час на діалог і віднайти нову позицію в цій складній ситуації, яка викликає бурхливі емоції», – сказав голова канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчік.

Відповідно до закону, рішення Конституційного суду щодо заборони абортів мало бути опубліковане у офіційній пресі не пізніше 2 листопада, але після масових протестів, які охопили всю країну, воно там так і не з’явилося.

Офіційна публікація рішення означала б, що воно набуло чинності і стало юридично обов’язковим актом.

Нагадаємо, півтора тижні тому тисячі польських жінок вийшли на акції протесту проти постанови Конституційного суду про заборону більшості абортів.

На фоні масових протестів поляків, які почалися після заборони медичного переривання вагітності Конституційним судом, президент Польщі Анджей Дуда запропонував його дещо послабити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: