Протести у Польщі: тисячі демонстрантів вийшли на антиурядовий марш

Читать на русском
У неділю тисячі поляків вийшли на масштабну антиурядову акцію протесту, яка проходила  у Варшаві та деяких інших містах країни.  Люди виступали проти заборони абортів Конституційним судом країни.
Фото: PAP

У неділю, 13 грудня, тисячі поляків вийшли на масштабну антиурядову акцію протесту, яка проходила у Варшаві та деяких інших містах країни. Люди виступали проти заборони абортів Конституційним судом країни.

Про це з посиланням на власного кореспондента повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що демонстрація пройшла під гаслом «Йдемо заради свободи, йдемо заради всього».

«На офіційній сторінці «Загальнопольського страйку жінок» перед маршем з’явилося повідомлення, що правляча партія PiS «без оголошення надзвичайного стану, фактично ввела воєнний стан» і «веде війну з усім світом»: жінками, молоддю, вчителями, лікарями, підприємцями, працівниками бюджетної сфери, Європою. Відтак, вони закликали зібратися в неділю опівдні у центрі міста», - йдеться у повідомленні.

У ньому також повідомляється, що на початку маршу було вирішено йти колоною до місця проживання лідера правлячої партії Ярослава Качинського.

Рух демонстрантів кілька разів перегороджували поліцейські кордони. Відтак, протестувальники змінювали маршрут, не змінюючи напрямок руху. Під час маршу відбулося кілька незначних сутичок з поліцією.

Нагадаємо, у жовтні тисячі польських жінок вийшли на акції протесту проти постанови Конституційного суду про заборону більшості абортів.

Через масштабні протести, які охопили всю країну, польський уряд відклав публікацію та виконання постанови про заборону абортів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: