В Україну прибуло ще майже 3 млн доз вакцини Moderna

Читать на русском
У неділю, 7 листопада, ЮНІСЕФ доставив в Україну 2 930 300 доз вакцини проти COVID-19 компанії Moderna в межах гуманітарної ініціативи COVAX.
hromadske

У неділю, 7 листопада, ЮНІСЕФ доставив в Україну 2 930 300 доз вакцини проти COVID-19 компанії Moderna в межах гуманітарної ініціативи COVAX.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Загалом в рамках ініціативи COVAX в Україну надійшли 7 415 810 доз вакцин різних виробників, зокрема Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac.

Moderna – це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення проти COVID-19. У Міністерстві зазначають, що постачати вакцину в межах цієї ініціативи будуть і надалі.

Недоліки у комунікації: чи вдасться змінити ставлення до вакцинаціїПопри наявність вакцини та налагоджений процес щеплень, Україна показує одні з найгірших темпів вакцинації населення. За яких умов українці здатні змінити ставлення до вакцинації ‒ аналізував Олександр Радчук.

«Завдяки зусиллям донорів і партнерів у межах COVAX вакцини від COVID зараз доступні усім охочим. Зокрема, ми сподіваємось, що усі вчителі отримають щеплення якомога швидше, зокрема вакцинами із цієї партії, щоб школи були відкритими й діти повернулись у класи», – зауважив Мурат Шахін, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Нагадаємо, в Україні почнуть прищеплювати від коронавірусу бустерною дозою вакцини тоді, коли відсоток вакцинованих двома дозами перевищить 70%. Зараз в кращому випадку можна говорити про 35% щеплених і то, якщо порахувати всіх, хто отримав хоча б одну дозу вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: