МОЗ схвалило випробування в Україні ліків проти COVID-19

Читать на русском
Нові ліки виробництва компаній Pfizer та Merck тестуватимуть на дорослих українцях, які проживають разом із хворими на коронавірус.
NEWS.EMORY.EDU

Міністерство охорони здоров'я дозволило випробувати в Україні препарати проти коронавірусної інфекції виробництва компаній Pfizer та Merck.

Про це йдеться у відповідному наказі МОЗ України.

Зазначається, що мова йде про препарат від коронавірусу Ритонавір виробництва Pfizer у таблетках по 150 мг. Ліки тестуватимуть на тих, хто контактував із хворими COVID-19.

Водночас, пігулки MK4482-013 Молнупінавір виробництва Merck проходитимуть клінічні випробування на базі міської студентської лікарні Харківської міської ради. Їх тестуватимуть на дорослих, які проживають із хворими COVID-19.

При цьому, Велика Британія 4 листопада стала першою у світі країною, яка схвалила використання препарату проти COVID-19, розробленого американськими корпораціями Merck та Ridgeback Biotherapeutics.

Варто зазначити, що це перший препарат від COVID-19, призначений для масового використання. Досі специфічні препарати для лікування коронавірусної інфекції застосовувалися лише у лікарнях для допомоги пацієнтам у тяжкому стані.

Клінічні випробування показали, що нові ліки можуть наполовину знизити ризик госпіталізації та смерті для людей із групи ризику.

Нагадаємо, що МОЗ виступив із заявою щодо фейків про вакцинацію.

Також, МОЗ дозволило вакцинувати дітей вакциною від Pfizer.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: