У МОЗ розповіли, хто не отримає сертифікат щодо одужання від COVID

Читать на русском
З наступного тижня в Україні з'являться цифрові сертифікати щодо одужання від коронавірусу.

З наступного тижня в Україні з'являться цифрові сертифікати щодо одужання від коронавірусу.

Але отримати цей документ зможуть лише ті, хто звертався до лікаря після підтвердження інфікування, повідомляє пресслужба МОЗ.

Сертифікат одужання зможуть отримати ті громадяни, у яких лікар встановив діагноз COVID-19 після запуску цього документа. Ті, хто хворів у 2020 або раніше в 2021 році, отримати сертифікат не зможуть.

Внутрішні, міжнародні та кольорові: які сертифікати про вакцинацію є в УкраїніЯкі сертифікати про вакцинацію наразі можна отримати в Україні та де їх застосовувати, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Крім того, для отримання цифрового сертифікату про одужання лікар обов'язково має внести інформацію про діагноз до електронної системи охорони здоров'я.

«Тобто особи, які після отримання позитивного ПЛР-тесту не зверталися до лікаря та лікар не вніс дані до ЕСЗ – завантажити сертифікат не зможуть. Відповідні зміни сьогодні схвалив уряд», - заявив у МОЗ.

Нагадаємо, у Мінцифри повідомили, що у «Дії» з'явилися дитячі COVID-сертифікати.

Раніше повідомлялося, що в Україні з 8 листопада з'явиться сертифікат про одужання від коронавірусу. Термін дії такого документа становитиме 90 днів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: