Печерський суд закрив провадження щодо замміністра юстиції Василика

Читать на русском
Печерський районний суд міста Києва розглянув протокол НАЗК щодо суміщення роботи заступника міністра юстиції Віталія Василика з іншою оплачуваною роботою.
Політика

Суддя Печерського районного суду міста Києва Шапутько закрила провадження у справі про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 172-4 КУпАП відносно заступника міністра юстиції Віталія Василика у зв'язку з відсутністю в його діянні адміністративного правопорушення.

Про це йдеться в постанові Печерського районного суду міста Києва, передає «Слово і діло».

Раніше «Слово і діло» писало, що згідно з інформацією НАЗК, Василик, обіймаючи посаду заступника міністра юстиції України, у період з 6 листопада 2019 року до 25 лютого 2020 року як арбітражний керівник виконував повноваження ліквідатора приватного підприємства «Хілл» у справі №902/858/15, тобто займався іншою оплачуваною діяльністю, чим, на погляд НАЗК, порушив п.1 ч.1 ст. 25 Закону про запобігання корупції ‒ заборону займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю.

Зарплати у Кабміні: хто з міністрів заробив найбільше за вересеньХто з міністрів та їхніх заступників отримав найбільшу заробітну плату за вересень 2021, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Василик у судовому засіданні зазначив, що своєї вини не визнає. За його словами, у день призначення на посаду заступника міністра юстиціїї він письмово повідомив структурний підрозділ Міністерства юстиції України, що забезпечує реалізацію повноважень держоргану з питань банкрутства про тимчасове зупинення права на здійснення діяльності арбітражного керуючого.

В свою чергу, Мін'юст вніс інформацію про зупинення Василиком діяльності арбітражного керуючого до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Також у день призначення на посаду заступника міністра юстиції, Василик звернувся до Господарського суду Вінницької області про відсторонення його від виконання повноваження ліквідатора ПП «Хілл». Проте суд розглянув цю справу аж через три місяці - 25 лютого 2020 року.

При цьому, прокурор Прокопов в ході засідання просив визнати підсудного винним та накласти на нього штраф 8500 грн.

Нагадаємо, у НАЗК стверджують, що порушення є і в декларації чинного міністра юстиції Дениса Малюськи. За даними повної перевірки, міністр зазначив у декларації недостовірні відомості на 146 тисяч грн.

Утім, резонансні справи про конфлікт інтересів рідко закінчуються негативним рішенням щодо декларантів. Так, нещодавно Печерський районний суд міста Києва закрив протокол про конфлікт інтересів нардепа Німченка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: