Печерський суд закрив протокол про подарунок нардепу від «Євросолідарності»

Читать на русском
Столичний райсуд не встиг вчасно розгляну адміністративний протокол, складений на колишнього віцепрем'єр-міністра.
Іванна Климпуш-Цинцадзе

Печерський районний суд Києва закрив адміністративний протокол про подарунок народному депутату від фракції «Європейська солідарність» Іванні Климпуш-Цинцадзе, оскільки не встиг вчасно його розглянути.

Таке рішення 9 вересня ухвалила суддя Печерського суду Світлана Смик, повідомляє «Слово і діло».

Іванна Климпуш-ЦинцадзеНародний депутат України

Як вказується у протоколі Національного агентства з питань запобігання корупції, Климпуш-Цинцадзе, перебуваючи на посаді віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, 26 серпня 2019 року отримала у подарунок авіапереліт за маршрутом Київ-Одеса-Київ в сумі 6874 грн. Вказана сума перевищує встановлену законодавством межу, а тому нардепка могла вчинити адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

Прокурор підтримав обставини, викладені в протоколі і вважав, шо в діях Климпуш-Цинцадзе наявний складі адмінправопорушення. Водночас адвокати політика просили закрити справу у зв'язку з відсутністю складу правопорушення. Суд провадження закрив, оскільки 26 серпня 2021 року закінчився максимальний строк для накладання стягнення за це правопорушення.

Раніше НАЗК склало адмінпротокол про подарунок нардепу Климпуш-Цинцадзе. Як вона пояснила у Facebook, цей епізод стосується останніх її днів роботи в уряді. Тоді політика запросили бути спікеркою на конференції в Одесі та оплатили дорогу в її вихідний день. Цей захід організовували громадські організації.

Нагадаємо, Печерський суд закрив протокол про подарунок нардепу від фракції «Слуги народу» Максиму Гузенко нібито через відсутність складу порушення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: