Антикорупційний суд продовжив розслідування справи заводу «Електроважмаш»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про продовження строку досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 травня 2022 року слідство у справі про понад 13 млн грн збитків державного підприємства «Завод «Електроважмаш».

Таке рішення 1 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як встановлено слідством, в 2017 році службові особи заводу «Електроважмаш» за пособництва директора компанії Ksanko s.r.o. та фактичного бенефіціарного власника зазначеної компанії вчинили зловживання своїм службовим становищем. Зробили вони це з метою отримання неправомірної вигоди компанією Ksanko s.r.o. під час укладання договору поставки виготовлених «Електроважмаш» запасних частин для ремонту Круоніської ГАЕС в Литві. Вказані деталі були продані за заниженою вартістю через посередника Ksanko s.r.o.

Детективи дізналися, що компанія Ksanko s.r.o. уклала з литовською фірмою Elektrenu energetikos remontas договір на постачання необхідного обладнання для ремонту гідрогенератора-двигуна ВГДС Круоніської ГАУС. Вартість поставленого за вказаним контрактом товару складає 1,22 млн євро. Водночас чеська фірма Ksanko s.r.o. купила ці запчастини в заводу «Електроважмаш» за 600 344 євро, тобто вдвічі дешевше. Згідно висновку експертизи, заводу «Електроважмаш» завдано 13,7 млн грн збитків.

У НАБУ просили суд продовжити слідство, оскільки необхідно провести ще низку слідчих дій, зокрема, отримати відповіді на міжнародні запити про правову допомогу від Грузії та Литви. Суд продовжив слідство до 8 травня 2022 року.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про збитки заводу «Електроважмаш». Після ВАКС продовжив обов'язки чотирьом обвинуваченим у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: