Ще одна область України незабаром може потрапити в «червону» зону

Читать на русском
Рішення про те, що регіон потрапить в червону зону буде прийматися Державною комісією в п'ятницю, 5 листопада.
Слово і діло

У наступну суботу, 6 листопада, Волинська область може перейти в «червону» зону адаптивного карантину через зріст в регіоні захворюваності на коронавірус і кількості госпіталізацій.

Про це повідомляє видання «Конкурент».

Зазначається, що за словами санітарного лікаря області Наталії Янко, рішення про те, що Волинь потрапить в «червону» зону буде прийматися Державною комісією в п'ятницю, 5 листопада. Однак, враховуючи епідеміологічну ситуацію в регіоні, ймовірність введення «червоної» зони залишається досить високою.

Україна у «червоній» зоні: чи будуть ефективними нові карантинні обмеженняНові карантинні обмеження вже називають локдаун для невакцинованих. Схоже, що головна їхня мета – пришвидшити темпи щеплення. Чи спрацює подібна стратегія – аналізував політолог Олександр Радчук.

Вона додала, що у «червоній» зоні заклади можуть працювати, якщо персонал вакцинований на 100%. Однак, на відміну від «помаранчевої» зони, в «червоній» зоні працівники зобов'язані мати «зелений» сертифікат, тобто отримати дві дози вакцини.

При цьому, заклади можуть бути заповнені на 100% при дотриманні санітарно-гігієнічних правил. Якщо ж відвідувачі не вакциновані - заклад може бути заповнений не більше ніж на 50%.

Нагадаємо, що одна з областей вже повернулася до «жовтої» зони карантину.

Раніше ми повідомляли, що до червоної зони карантину найближчим часом можуть потрапити ще три області. Голова МОЗ Ляшко назвав регіони у зоні ризику.

Також, напередодні у Луцькому супермаркеті виявили пакет із ртуттю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: