Кличко озвучив строки перебування Києва в «червоній» зоні

Читать на русском
Столиця може перебувати в «червоній» зоні карантину через погіршення ситуації з коронавірусом протягом місяця.

Столиця може перебувати в «червоній» зоні карантину через погіршення ситуації з коронавірусом протягом місяця.

Позитивної динаміки на зниження захворюваності у місті поки що немає, заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі Україна 24.

За його словами, термін локдауну в Києві залежатиме від захворюваності та заповнюваності ліжок у лікувальних закладах міста. Водночас сьогодні у столиці поки що не спостерігається зниження динаміки.

Карантин у Києві: які будуть обмеженняКиїв у червоній зоні карантину. Проїзд у громадському транспорті та відвідування ТРЦ дозволено за наявності ПЛР-тесту або COVID-сертифікату.

«Все це залежить від цифр, які ми отримуємо від захворюваності та заповнюваності ліжок, але фахівці попередньо кажуть, що це може тривати протягом місяця. Справді, якщо протягом 2-3 тижнів бачитимемо динаміку на зниження, якщо критерії входитимуть до помаранчевої зони, то пропонуватимемо комісії ТЕБ та НС знизити статус зони», - заявив мер Києва.

Зокрема, як додав Кличко, на думку вірусологів, Київ навіть ще не досяг піку захворюваності на коронавірус.

«Але, на жаль, на сьогодні такої тенденції немає. І вірусологи кажуть, що піку ми ще не досягли», - наголосив міський голова.

Нагадаємо, у понеділок, 1 листопада, Київ офіційно перейшов до «червоної» зони адаптивного карантину. Проїзд у громадському транспорті та відвідування ТРЦ дозволено за наявності ПЛР-тесту або COVID-сертифікату. А школи переклали на дистанційку.

Сьогодні Рубан розповів, коли школярі столиці зможуть повернутись за парти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: