У Луцькому супермаркеті виявили пакет із ртуттю: людей терміново евакуювали

Читать на русском

У камері схову одного з супермаркетів Луцька виявили пакет із ртуттю. Відвідувачів і співробітників магазину терміново евакуювали.

Про це повідомляє місцеве видання «Волинські новини».

Зазначається, що ртуть в камері схову супермаркету виявили близько 17:45. В приміщені супермаркету «АТБ» на проспекті Відродження у камері для зберігання речей виявлено близько 200 г розлитої ртуті з поліетиленового пакета.

На місці події працювали фахівці радіацинно-хімічного захисту головного управління ДСНС у Волинській області. Вони зібрали ртуть в спеціальну місткість і проводять демеркуризацію приміщень.

Згідно з даними, постраждалих в результаті інциденту немає. Персонал супермаркету вчасно організував евакуацію відвідувачів.

В приміщені супермаркету на проспекті Відродження у камері для зберігання речей виявлено близько 200 г розлитої ртуті з поліетиленового пакета.
facebook.com/volnesterov

Як зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці речник УДСНС у Волинській області Володимир Нестеров, о 19:10 роботи із збору ртуті завершили.

Нагадаємо, що контррозвідка СБУ блокувала контрабандне переміщення металевої ртуті із Закарпаття до ЄС. Речовину могли використати для масових хімічних терактів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: