СБУ виявила масштабні фальсифікації на виборах до Держдуми РФ

Читать на русском

СБУ встановила, що жителі ОРДЛО проігнорували російські вибори, зокрема, автобуси, які мали возити «виборців» на територію РФ, ходили майже порожні.

СБУ виявила масштабні фальсифікації на виборах до Держдуми РФ, які відбулися у вересні.

Окупанти «намалювали» високу явку на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, повідомляє пресцентр СБУ.

СБУ встановила, що жителі ОРДЛО проігнорували російські вибори, зокрема, автобуси, які мали возити «виборців» на територію РФ, ходили майже порожні. Тому російські куратори вдалися до масштабної фальсифікації голосування.

«Більшість махінацій відбулися через електронне голосування. Зокрема, організатори збирали персональні дані «залежних бюджетників» і вводили їхні дані до системи без особистої участі «виборців», - розповіли в СБУ.

СБУ зафіксувала масштабні фальсифікації на виборах до Держдуми РФСлужба безпеки України

За даними СБУ, агресори планували отримати більше пів мільйона голосів. Однак, попри фальсифікацію, окупанти змогли забезпечити «явку» лише приблизно 200 тисяч жителів окупованих територій України.

Крім того, після завершення виборів до Держдуми окупанти припинили видавати жителям ОРДЛО російські паспорти. А в тих документах, які видавали перед голосуванням, стоїть код неіснуючого підрозділу Міграційної служби Ростовської області, що унеможливлює соціальні та пенсійні виплати від Росії.

СБУ також перехопила розмови російських кураторів з їхніми посіпаками в ОРДЛО, які стосуються фальсифікації виборів, і опублікувала їх.

Раніше в Росії протестували проти фальсифікацій на виборах до Держдуми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: