Зеленський звернувся до багатих країн через проблеми клімату

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський закликав багаті країни допомагати тим, хто розвивається у забезпеченні зеленої модернізації економіки.
Володимир Зеленськийскріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський закликав багаті країни допомагати тим, хто розвивається у забезпеченні зеленої модернізації економіки.

Про це він написав у своїй колонці для проекту Green Deal, повідомляє Інтерфакс-Україна у понеділок, 1 листопада.

Зміни клімату: як глобальне потепління вплине на ЗемлюЯк кліматичні зміни і глобальне потепління вплинуть на Землю і людство – на відео Слово і діло.

«Це не просто моральний обов'язок багатих країн - допомогти країнам, що розвиваються, у забезпеченні зеленої модернізації економік. Це є частиною глобальної технології порятунку. Ми здатні зупинити катастрофічні кліматичні зміни, якщо всі, від кого це залежить, будуть сумлінними. Утримати глобальне потепління не більше півтора градусів Цельсія - цілком реально. Кліматична нейтральність – це також реально. Але лише за умови, що держави світу йтимуть до цього скоординовано та відповідально», - сказав Зеленський.

За його словами, кліматична конференція у Глазго є «одними з найважливіших зборів цього року».

«Якщо не вдасться знизити темп кліматичних змін, то після 2030 року соціальні та економічні втрати будуть настільки значними, що ми цього просто навіть ще не уявляємо. Ніхто у світі не здатний закритися від цієї загрози у своїх національних кордонах. І ніхто не зможе обіграти клімат за рахунок політиканства», – додав Зеленський.

Водночас Зеленський наголосив, що Україна вітає Декларацію лідерів про користування лісами та землею, ініційовану Великою Британією.

«Відновлення та захист лісів мають бути безумовним пріоритетом. Україна вже розпочала цю роботу, і за 10 років площа лісів у нашій країні зросте на 10 мільйонів гектарів», - запевнив президент.

Нагадаємо, лідери G20 на саміті домовилися боротися із потеплінням.

Раніше вчені дійшли висновку, що локдауни по всьому світу привели до глобального потепління.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: