Влада Одеси заявила про критичну ситуацію з киснем

Читать на русском
В одеських лікарнях, які приймають пацієнтів із коронавірусом, склалася критична ситуація з киснем, якого може не вистачити навіть до сьогоднішнього вечора.

В одеських лікарнях, які приймають пацієнтів із коронавірусом, склалася критична ситуація з киснем, якого може не вистачити навіть до сьогоднішнього вечора.

Про це йшлося під час онлайн-засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Одеської міської ради.

Як розповів директор департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Левон Нікогосян, вранці 2 тонни кисню завезли до міської інфекційної лікарні, також доставка очікується ще до трьох медустанов. Однак, його вистачить ненадовго.

«Щодня потреби в кисні зростають», - заявив Нікогосян.

Віктор ЛяшкоМіністр охорони здоров'я України
Ляшко обіцяє впродовж місяця збільшити кількість ліжок, які будуть підключені до кисню, до 60 тисячСказано 9 листопада 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, сьогодні в інфекційній лікарні міста було менш ніж 4 тонн кисню. При цьому вчора лише в одній медустанові було витрачено 1,3 тонни.

«Через брак кисню з міста Курахове до Одеси виїхала машина, яка привезе до лікарень 18 тонн. Однак, є проблема – машина прибуде до міста не раніше, ніж за 12 годин, а кисень уже потрібен», - зазначив Нікогосян.

Він додав, що зараз департамент охорони здоров'я очікує на рішення області, щоб місту дали хоча б 2 тонни з припортового заводу.

«Без нього нам до вечора не вистачить. Ми щодня «керуємо» киснем у ручному режимі», - наголосив Нікогосян.

Раніше повідомлялося про те, що Київ може розгорнути до шести тисяч місць додатково для хворих на коронавірус. Однак для цих місць не вистачає медиків, тому лікувати хворих не буде кому.

Також нагадаємо, у Чернігові заявили про критичну ситуацію з киснем у лікарнях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: