Ковтати жаб та перекрити кисень: «гелловінські» обіцянки українських політиків

Читать на русском

Атмосферу Гелловіну можна створити не лише тематичними костюмами чи фільмами жахів, а й послухавши деякі виступи українських політиків. «Слово і діло» до свята склало традиційну добірку страшних обіцянок наших політиків.

Почнемо з найголовнішого у країні – президента. Володимир Зеленський після закриття каналів Медведчука пообіцяв «перекрити кисень» усім людям, які руйнують незалежність України. «Я присягав захищати нашу державу, наш суверенітет, це роблю. Стратегія дуже проста: усередині країни ми перекриємо кисень усім людям, які руйнують незалежність нашої України, не словами, а діями», – сказав президент.

Є у Зеленського обіцянка на 100% у дусі Гелловіну: не дозволити «темним силам» досягти успіху в їхній спробі організувати контрреволюцію в Україні.

Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива, який склав іспит на адвоката, вже «намітив» собі першого клієнта – Володимира Зеленського. «Допомога блудній вівці, яка, можливо, не зі зла, а через відсутність розуміння, зробила помилки, за які прийде покарання. Так от, я як християнин захищатиму Володимира Зеленського в суді. Тому що кожна людина має право на захист. Тому що кожна людина має право на справедливість. Тому що в нашій країні передусім презумпція невинуватості. І ми маємо навчитися прощати та захищати ближнього», – так Кива пояснив, чому вирішив стати адвокатом.

Його колегу з фракції Вадима Рабіновича хвилюють інші речі, наприклад, держбюджет на 2022 рік. «Бюджет убивчий. Це не бюджет! Ми не просто не будемо за нього голосувати – на смерть потрібно стояти, щоб його не ухвалити», – заявив нардеп.

Теж у дусі свята: віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков заявив, що готовий ковтати жаб заради України. «Чи не все, що робиться для наближення миру та реінтеграції, викликає недовіру, скептицизм, піддається критиці та сумнівам. І навіть може спровокувати «зраду». Кожен, хто приймає виклик займатися цими питаннями, має бути готовим ковтати жаб на користь України. І я готовий до цього, тому що мама навчила мене у всьому шукати оптимізм та позитив», – написав Резніков.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський обіцяв бити по руках правоохоронців, які порушують закон. Це досить м'яко порівняно з тим, як раніше політики обіцяли відрубувати руки за корупцію або розстрілювати за ДТП на поліцейських авто.

Майбутнє у стилі фантастичних фільмів пообіцяв віцепрем'єр Олег Уруський: воювати винятково роботизованою автономною технікою, без участі людей.

Мер Херсона Ігор Колихаєв обіцяв фактично «згоріти на роботі». «Я спалюватиму дні свого життя на те, щоб особисто перевіряти виконання кожного етапу завдань доти, доки люди не звикнуть: не для когось робимо, а для себе, рідних», – заявив він. Одразу видно, що для Колихаєва це перший термін мера, досвідчені політики так роботою не горять.

Нагадаємо, тут можна переглянути торішню добірку страшних обіцянок політиків.

Також «Слово і діло» писало, які безглузді обіцянки політики давали протягом 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: