Одещина забезпечена медичним киснем для ковідних лікарень – МОЗ

Читать на русском
Одеса та Одеська область забезпечені медичним киснем, а отже потреби госпіталізованих хворих COVID-19 в кисневій терапії забезпечуються повністю.
Укрінформ

Одеса та Одеська область забезпечені медичним киснем, а отже потреби госпіталізованих хворих COVID-19 в кисневій терапії забезпечуються повністю.

Це заявив перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комарида.

Відомо, що наразі Одеська область зараз знаходиться в червоному рівні епідеміологічної небезпеки, адже тут хворіє 33 127 осіб. Комарида зазначив, що система установ, що працюють з хворими ковідом, здатна забезпечити потребу тих, кому призначили кисневу терапію, відповідним лікуванням.

«За 26 жовтня в закладах охорони здоров'я, що надають медичну допомогу пацієнтам з COVID-19 в Одеській області, в цілому спожито 18,9 тонни рідкого і 368 балонів газоподібного кисню. Протягом 25-27 жовтня область отримала 35 тонн кисню», – додають у повідомленні.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

Зауважують, що в Одеській області також працюють підприємства, які виробляють додатково 18 тонн кисню на добу.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Одесі з Центру соціально значущих хвороб, однієї з опорних коронавірусних лікарень у місті, терміново евакуюють десятки пацієнтів через те, що у медичному закладі закінчився кисень.

22 жовтня стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я України намагається в самому терміновому порядку відшукати Альтернативні джерела поповнення запасу кисню для українських медичних установ. Два основних виробники кисню в Україні зупинилися на регламентний ремонт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: