Зеленський обговорив із еміром Катару постачання газу

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський зустрівся з еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані на полях Конференції ООН зі зміни клімату COP26 у Глазго (Велика Британія).

Глава держави Володимир Зеленський зустрівся з еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані на полях Конференції ООН зі зміни клімату COP26 у Глазго (Велика Британія). Лідери країн обговорили постачання можливості постачання в Україну катарського скрапленого газу.

Про це повідомляє Офіс президента 1 листопада.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

Співрозмовники обговорили можливість активізації двосторонньої торгівлі, а також механізми реалізації домовленостей, досягнутих під час візиту Зеленського до Катару у квітні 2021 року, зокрема у продовольчій та інвестиційній сферах.

«Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанню розвитку військово-технічного співробітництва між країнами. Також співрозмовники обговорили можливість та умови постачання в Україну катарського скрапленого газу», - йдеться у повідомленні.

Зеленський також подякував Катару за допомогу в евакуації громадян України з Афганістану та запросив Аль Тані відвідати Україну.

Раніше в Німеччині заявили про «безпеку» російського «Північного потоку-2» для газопостачання Європи.

Також у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Газпром перекрив для Європи газопровід Ямал.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: