Зеленський відправиться з візитом до Катару: що обговорюватимуть

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відвідають з офіційним візитом Катар 5 квітня.
фото EPA

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відвідають з офіційним візитом Катар у понеділок, 5 квітня.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ 4 квітня.

Візити Зеленського: скільки внутрішніх і міжнародних поїздок здійснив президентВолодимир Зеленський за час президентства 95 разів їздив в області, а також здійснив 25 офіційних візитів в інші країни.

«Володимир Зеленський проведе переговори з Еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані та Прем’єр-міністром, міністром внутрішніх справ Держави Катар Халідом бін Халіфою Аль Тані. Під час зустрічей буде обговорено широкий спектр питань двосторонньої співпраці у політичній, торговельно-економічній, інвестиційній, аграрній, енергетичній та військово-технічній сферах, а також взаємодії в межах міжнародних організацій», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в ОПУ, за результатами переговорів сторони планують підписати кілька документів.

У свою чергу Олена Зеленська проведе зустрічі з головою катарського фонду освіти, науки та суспільного розвитку Qatar Foundation Мозою бінт Нассер, головою катарської державної інституції Qatar Museums Меяссою бінт Хамад Аль Тані, а також з дружиною Еміра Катару Джавагір бінт Хамад бін Сухейм Аль Тані.

Зустрічі пройдуть в рамках розвитку напрямку суспільної відповідальності і культурному дипломатії.

Як заявив радник Офісу президента Михайло Подоляк, Катар вкрай зацікавлений у поглибленні різних форматів співпраці з Україною.

«Це і інвестиційні програми, і проєкти в інфраструктурі - управління портами і аеропортами, їх модернізація, будівництво нових об'єктів. Це також програми в Агропромисловому секторі, енергетиці, фінансовий сектор, IT-сфері», - перерахував Подоляк.

Радник глави ОПУ Тимофій Милованов уточнив, що під час візиту до Катару будуть обговорюватися питання продовольчої безпеки, експорту до Катару сільськогосподарської продукції, поставки зрідженого газу з Катару.

Також йтиметься і про інвестиції: в розвідку видобутку газу в Україні, в інфраструктуру, енергетику, агропромислову галузь, в українські стартапи.

Крім цього сторони обговорять участь у приватизації в Україні, питання допомоги з безпекою на чемпіонаті з футболу в Катарі, ситуацію з коронавірусом і співпрацю в області кібербезпеки.

Нагадаємо, у лютому Зеленський з дружиною побували з візитом в ОАЕ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: