ВАКС призначив засідання у справі одеських експодатківців

Читать на русском
Антикорупційний суд переніс підготовче засідання у справі двох експодатківців про пропозицію хабара на початок серпня.
Наталя Чеботарьова в суді з адвокатамифото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд переніс на 3 серпня підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишньої виконувачки обов'язків начальника Головного управління Державної податкової служби в Одеській області Наталії Чеботарьової та її ексзаступника Володимира Мосійчука в пропозиції хабара прокурору.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Раніше ВАКС призначив підготовче засідання у цій справі на 23 липня. Проте потім його перенесли на 3 серпня.

Нагадаємо, суд взяв Чеботарьову під варту з альтернативою 903 860 гривень застави. Пізніше за неї внесли цю суму і підозрювана вийшла із СІЗО. Тому на неї поклали низку обов'язків.

За версією слідства, Чеботарьова разом із своїм першим заступником Мосійчуком запропонували начальнику управління прокуратури Одеської області Михайлу Сербіну щомісячно надавати неправомірну вигоду у 25 тисяч доларів У відповідь той мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов'язаній із отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності, зокрема кримінальної.

Як встановило слідство, лише за листопад 2019 року Чеботарьова разом із Мосійчуком нібито отримали від підприємців 250 тисяч доларів неправомірної вигоди. У жовтні, за даними негласних слідчих (розшукових) дій, вони розставляли на ключові посади своїх людей, щоб потім створити таку схему. Перший транш грошей підозрювана передала Сербіну 13 грудня, який зафіксували детективи НАБУ. Після чого, вона не з'являлася в Одесі протягом місяця під виглядом перебування на лікарняному.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: