Справа податківців: підозрювана Чеботарьова вийшла із СІЗО

Читать на русском
Затримана Національним бюро колишня очільниця податкової Одещини вийшла зі слідчого ізолятора під заставу.
Наталя Чеботарьова в суді з адвокатамифото: «Слово і Діло»

Колишня виконувачка обов'язків начальника Головного управління Державної податкової служби в Одеській області Наталія Чеботарьова вийшла із СІЗО під 904 000 грн застави.

Про це «Слово і Діло» повідомили джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовників, гроші внесли після винесення ухвали про взяття під варту Чеботарьової, а вже ввечері 16 січня вона вийшла зі слідчого ізолятора.

Як відомо, суд заарештував ексначальницу ДПС в Одеській області з альтернативою 904 000 грн застави. У разі внесення суми на неї покладуть наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця роботи та проживання; здати на зберігання закордонні паспорти й носити електронний браслет.

За версією слідства, Чеботарьова запропонувала начальнику управління прокуратури Одеської області Михайлу Сербіну щомісячно надавати неправомірну вигоду в 25 000 доларів. У відповідь той мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов'язаній із отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності, у т.ч. кримінальної.

Детективи НАБУ задокументували факт надання неправомірної вигоди, яка з огляду на твердження самих підозрюваних мала стати першим траншем у подальшій «взаємодії» з посадовцем регіональної прокуратури.

Нагадаємо, 13 січня НАБУ затримало Чеботарьову. Пізніше їй і заступнику Мосійчуку повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: