Лікарні Одещини повністю забезпечені киснем – МОЗ

Читать на русском
В Одеській області лікарні, які працюють із хворими на COVID-19, повністю забезпечені киснем для потреб кисневої терапії.

В Одеській області лікарні, які працюють із хворими на COVID-19, повністю забезпечені киснем для потреб кисневої терапії. Інформація, яка озвучується нині у засобах масової інформації про брак кисню, є недостовірною.

Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда, пише пресслужба відомства.

Одеська область нині споживає 22 тонни кисню на добу:

  • заклади першої хвилі, які лікують хворих на ковід, споживають майже 15 тонн кисню,
  • заклади другої хвилі - майже сім тонн кисню.

До лікарень Одеської області надійшло майже 30 тонн кисню.

Віктор ЛяшкоМіністр охорони здоров'я України
Ляшко обіцяє впродовж місяця збільшити кількість ліжок, які будуть підключені до кисню, до 60 тисячСказано 9 листопада 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

Споживання КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» Одеси становить 5,5 тонни, за добу поставлено 5,7 тонни кисню. На залишках лікарні - понад 5 тонн кисню.

«На залишках в Одеській області зараз перебуває близько 30 тонн кисню. Щоби схожих екстрених ситуацій не траплялося, влада області, і міста Одеса зокрема, мають більш ефективно розпоряджатися цим ресурсом та за необхідності - перерозподіляти його», - наголосив Олександр Комаріда.

Щоденно підприємства області виробляють 18 тонн кисню. Додатково з інших регіонів протягом тижня в область буде поставлено 80 тонн АТ «ЛіндеГаз Україна» та 16 тонн - із ТОВ «Карпатинафтохім».

Завтра на онлайн-брифінгу міністерства охорони здоров’я перший заступник міністра Олександр Комаріда детальніше розповість про постачання кисню для лікування хворих з COVID-19.

Раніше повідомлялось про те, що в одеських лікарнях, які приймають пацієнтів із коронавірусом, склалася критична ситуація з киснем, якого може не вистачити навіть до сьогоднішнього вечора.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: