Вибори в Харкові: спостерігачі поскаржилися на недопуск на спецдільницях

Читать на русском
У громадській організації, спостерігачів якої не допустили, вже заявили про незаконність дій виборчих комітетів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Громадська мережа ОПОРА поскаржилася, що її спостерігачів у Харкові, де сьогодні проходять вибори мера міста, намагалися не пустити на дві спеціальні ділянки, відкриті в міських лікувальних установах.

Про це повідомляється на сайті ГО.

Так, одного спостерігача не пустили на засідання дільничної виборчої комісії вранці 31 жовтня. Мається на увазі ДВК на спецділянці в КНП «Міський перинатальний центр». Аналогічна ситуація сталася на виборчій дільниці в КНП «Міський клінічний пологовий будинок №7» - щоправда, там спостерігача все-таки пустили через пів години.

Хто претендує на посаду міського голови ХарковаВибори міського голови Харкова відбудуться 31 жовтня. Слово і діло пропонує подивитися, хто претендує на посаду мера Харкова.

«За словами спостерігача, проблема з доступом сталася через те, що керівник комунального закладу поставив вимогу, щоб у спостерігача був негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію» – йдеться в повідомленні.

Координатор спостереження за виборами в Харківській області від опори Микола Зінченко заявив, що подібні вимоги незаконні - для спостереження за виборами, згідно з Виборчим кодексом, необхідні тільки посвідчення спостерігача і посвідчення особи.

Нагадаємо, вибори мера Харкова проходять 31 жовтня - майже через рік після смерті мера Геннадія Кернеса. Дільниці працюватимуть з 08:00 до 20:00. Також на ділянках можна буде вакцинуватися від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: