Україна піднялася у рейтингу найсильніших армій світу

Читать на русском
Збройні сили України посіли 25 місце в рейтингу найсильніших армій світу з індексом 0,4396.
Опереативне командування Захід

Збройні сили України посіли 25 місце в рейтингу найсильніших армій світу з індексом 0,4396.

Про це повідомляє Global Firepower Index 2021.

Відомо, що п’ятірка найсильніших армій залишається незмінною вже багато років. Зокрема, до цього списку належать військові формування США, Росії, Китаю, Індії та Японії.

Не вчіть жити – допоможіть матеріально: на чию військову допомогу може розраховувати УкраїнаУ списку охочих надати військову допомогу нашій країні навряд чи опиняться Франція та Німеччина.

Відомо, що рейтинг найсильніших армій світу складали в залежності від низки критеріїв. До уваги брали військову могутність, фінанси, географію та матеріально-технічні можливості країни.

Нагадаємо, 26 жовтня ЗСУ вперше використовували Bayraktar на Донбасі. Як заявили в Генштабі, це було зроблено це у відповідь на обстріл гаубиць Д-30, в результаті якого один боєць ЗСУ загинув, двоє були поранені. Гаубиця бойовиків була знищена.

Застосування БПЛА викликало неоднозначну реакцію Франції та Німеччини. Замість підтримки України обидві країни поспішили «висловити стурбованість» тим фактом, що Україна застосувала на Донбасі безпілотник. При цьому МЗС обох країн ніяк не прокоментувало те, що причиною застосування БПЛА став гаубичний обстріл українських позицій з боку бойовиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: