Кабмін законодавчо врегулював службу громадян інших держав у ЗСУ

Читать на русском
Кабмін регламентував зарахування на військову службу, терміни служби та порядок отримання військових звань іноземними громадянами
Вооруженные силы УкраиныВідкрите джерело

Кабінет Міністрів України підтримав зміни, які вносяться до Положення про проходження військової служби у Збройних силах країни іноземцями та особами без громадянства.

Про це повідомило Міністерство оборони.

Так, іноземці та особи без громадянства, які надходять на службу в ЗСУ, не маючи при цьому військових звань, можуть отримати звання «рекрут». Максимальне зростання у званнях для них передбачено аж до «майстер-сержанта» і «головного майстер-сержанта». Також таке звання можуть присвоїти достроково у якості заохочення за відмінну службу - але не раніше закінчення половини терміну вислуги в попередньому військовому званні, при проходженні служби на посаді, за якою звання відповідає черговому званню або вище, а також всього один раз.

У період особливого положення іноземцям дозволять продовжувати контракт на військову службу на будь-який період від року до десяти років.

Наразі в Кабміні чекають рішення президента за фактом запропонованих змін.

Нагадаємо, в Україні незабаром нарешті буде реалізований проєкт патронного заводу. На ньому для Збройних сил України будуть проводитися боєприпаси різних калібрів.

Нещодавно Збройні Сили України успішно вперше застосували безпілотний літальний апарат Bayraktar виробництва Туреччини проти російських окупантів і незаконних збройних формувань проросійських бандитів на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: