На порталі «Дія» з'являться сервіси для призовників і резервістів

Читать на русском
На порталі державних електронних послуг Дія з'явиться можливість реєстрації призовників, військовозобов'язаних та резервістів.
Фото з відкритих джерел

На порталі державних електронних послуг «Дія» з'явиться можливість реєстрації призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

Зазначають, що уже закладено засади для цифровізації процесів військового обліку як на рівні територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, так і у системі ведення військового обліку у державі. Проєкт планують реалізувати протягом 2022-2023 років.

Після запровадження такого сервісу, призовники та резервісти зможуть отримати Military ID-номер замість паперового документу. У відомстві також додають, що після впровадження в онлайн-режимі можна буде змінити реєстрацію місця проживання, або побачити інформацію про включення особи до реєстру — номер облікового запису у ньому тощо.

Нові послуги у «Дії»: які документи українці можуть оформити через смартфонЯкі послуги в електронному режимі нині доступні для кожного українця і що планують запровадити у додатку Дія найближчим часом, читайте в матеріалі Слово і діло.

Нагадаємо, на порталі «Дія» незабаром з'являться сервіси для ветеранів – над їхнім запуском працюють Мінцифра та Мінветеранів. Запуск нових сервісів запланований в 2022 році. Ветеранам, щодо яких є дані в реєстрах, буде доступний розділ з інформацією про їх статусах і пільги.

Також стало відомо, що на розробку та модернізацію порталу і мобільного додатку Дія протягом останніх 2020-2021 років загалом витрачено 76,04 мільйонів гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: