Покарання за підробку сертифікатів вакцинації будуть посилювати – Радуцький

Читать на русском
На позачерговому засіданні парламенту розглядатиметься законопроєкт, який втричі посилює відповідальність за підробку сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів
Михайло РадуцькийFacebook

В Україні планується значно посилити ідповідальність за підробку сертифікатів вакцинації та результатів ПЛР-тестування на коронавірус. Рада розгляне це питання 2 листопада на позачерговому засіданні.

Про це заявив голова профільного комітету Ради, народний депутат від «Слуги народу» Михайло Радуцький в ефірі програми «Свобода слова».

Як в Україні карають за фальшиві COVID-сертифікати та хто має перевіряти справжність документаЩо загрожує за підробку сертифікатів вакцинації та хто має перевіряти справжність документа, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Радуцький повідомив, що на позачерговому засіданні розглядатиметься законопроєкт, який втричі посилює відповідальність за підробку сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів. При цьому за багаторазове таке діяння можна буде отримати до восьми років позбавлення волі - якщо людина була спіймана на підробці сертифікатів більше одного разу. Не оминуть увагою і тих, хто буде використовувати підробки.

«І це, що стосується людей, які виробляють, виготовляють. А люди, які користуються, – там адміністративна відповідальність також збільшується... Там за 50 тисяч гривень» - зазначив нардеп.

Тим часом 29 жовтня в аеропорту Бориспіль у 11 осіб виявили COVID-сертифікати з ознаками підробки. В цей же день екснардепу Надії Савченко вручили підозру за підроблений COVID-сертифікат, з яким вона минулого тижня намагалася потрапити в Україну.

Раніше в Нацполіції розповіли, хто може перевіряти сертифікати вакцинації в українців. У нинішніх умовах дуже часто перевірятимуть сертифікати вакцинації від коронавірусної інфекції. А зробити це можуть багато служб - не тільки поліція.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: