ДБР оголосило про підозру колишньому заступнику міністра оборони Тарана

Читать на русском
При закупівлі продуктів для Збройних сил України на 2021 рік дії колишнього заступника міністра і глави одного з департаментів МОУ призвели до сотень мільйонів збитків для бюджету
Фото з місця подійdbr.gov.ua

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони України Андрія Тарана, якому незабаром може загрожувати відставка. За інформацією ДБР, колишній заступник міністра і ще один чиновник, керівник департаменту Міністерства оборони, завдали державі збитків у 700 млн грн при закупівлі продуктів для армії.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Можливі відставки у Кабміні: як змінювалися кандидати на звільненняЯк змінювалися кандидати на звільнення у Кабміні та хто був джерелом інформації, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Так, ще в грудні 2020 року-січні 2021 року глава департаменту уклав договори про закупівлю послуг з організації харчування Збройних сил України на 2021 рік. Після цього за вказівкою заступника міністра чиновник уклав додаткові угоди з постачальниками - незаконні. Згідно з цими паперами, постачальники звільнялися від обов'язків з транспортування продуктів і своєчасного поповнення недоторканних продовольчих запасів Збройних сил України. У підсумку ЗСУ довелося своїми силами здійснювати перевезення продовольства, зазнавши додаткових витрат з бюджету.

«Це негативно вплинуло на обороноздатність підрозділів ЗСУ та поставило під загрозу виконання їх основних завдань, визначених Конституцією України, зокрема щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності» - повідомило Держбюро.

Наразі чиновникам повідомили про підозру згідно зі статтею 114-1 ч. 1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ВСУ України). Їм загрожує до восьми років ув'язнення, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

ДБР повідомило про підозру колишнім заступнику міністра та керівнику департамента МіноборониДержавне бюро розслідувань

Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ повідомили, що в офісі президента України визначилися з [кандидатом на пост міністра оборони замість Тарана. Не виключається, що ним стане нинішній міністр реінтеграції Олексій Резніков.

В ОПУ пізніше заявили, що Таран повинен бути у складі президентської делегації під час візиту до Великобританії. Зараз говорити про його заміну рано.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: