Росія могла залякати адвокатів у справі щодо катастрофи MH17 – ЗМІ

Читать на русском
За даними RTL, Національний координатор боротьби з тероризмом та безпекою запропонував адвокатам взяти участь у програмі захисту після кількох інцидентів, пов'язаних зі стеженням.

Росія могла залякати адвокатів, які репрезентують родичів жертв катастрофи на суді у справі про MH17 на Донбасі.

Такого висновку дійшов Національний координатор боротьби з тероризмом і безпекою (NCTV) Нідерландів, повідомляє нідерландський телеканал RTL.

За даними RTL, Національний координатор боротьби з тероризмом та безпекою запропонував адвокатам взяти участь у програмі захисту після кількох інцидентів, пов'язаних зі стеженням.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

В останні місяці адвокати кілька разів повідомили про підозріле стеження, зокрема в їхніх будинках. Передбачається, що це пов'язано з тим, що вони отримали право говорити на суді від імені родичів жертв катастрофи. На початку вересня процес поновився, і протягом майже трьох тижнів поспіль юристи пояснювали суду, що для сторони, котра потерпіла, означає катастрофа MH17.

Також повідомляється, що так звана група правової допомоги (RBT), до якої входять ці адвокати, бере участь у процесі вже багато років та має доступ до матеріалів кримінального провадження. Вісім представників було запрошено до NCTV на презентацію 22 вересня, під час якої було заявлено, що Росія нібито намагалася різними способами перешкодити та залякати адвокатів.

У зв'язку із цим юристам запропонували включити їх до програми безпеки. Деякі з них розповіли про інциденти - не менше двох заявили про переслідування, коли їхали додому після судового засідання у Схіпхолі, а ще один заявив, що бачив у себе вдома двох підозрілих чоловіків у сонцезахисних окулярах. Загалом відомо про чотири інциденти ймовірного залякування.

Нагадаємо, Boeing-777 Малайзійських авіаліній рейсом Куала-Лумпур впав у Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту було 298 осіб. Усі загинули.

Міжнародна спільна слідча група (JIT) у справі МН17 дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО збройних сил РФ, дислокованій у Курську.

Раніше слідство звернулося до військових та мешканців російського Курська за допомогою у збиранні інформації про катастрофу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: