Справа МН17: слідчі звернулися по допомогу до російських військових

Читать на русском
Слідча група у справі про катастрофу MH17 на Донбасі просить допомоги в розслідуванні у російських військових в Курську і жителів міста.
фото REUTERS

Спільна слідча група (JIT) у справі про катастрофу MH17 на Донбасі просить допомоги в розслідуванні у російських військових в Курську.

Про це повідомляється на сайті поліції Нідерландів.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

Зокрема, слідчі просять надати їм будь-яку інформацію, яка буде корисна на суді.

Як пояснюється, прохання спрямована до російських військових в Курську, оскільки, за версією слідства, саме з цього міста на окупований Донбас влітку 2014 роки відправили установку «Бук», з якої був збитий «Боїнг».

Всю інформацію - (фото, відео, електронні повідомлення або військові накази, що мають відношення до катастрофи MH17) JIT просить вислати за допомогою електронної пошти або WhatsApp.

Крім того, на сайті розміщено звернення батьків загиблого в катастрофі Віктора Орешкіна, які теж просять допомоги у свідків катастрофи з Росії.

Родители погибшего – имеющие советские корни – просят предоставить информацию по делу Боинга MH17Politie Landelijke Eenheid

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий в Донецькій області. На борту перебувало 298 людей. Всі вони загинули.

Суд у справі МН-17 проходить у Гаазі з березня 2020 року. Слухання продовжаться у вересні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: