Україна купить у Туреччини ще понад 20 безпілотників Bayraktar

Читать на русском
Україна закупить ще чотири комплекси ударних турецьких безпілотників Bayraktar TB2 - це 24 апарати.
twitter.com/DefenceU

Україна закупить ще чотири комплекси ударних турецьких безпілотників Bayraktar TB2. Кожен комплекс включає шість безпілотників - тобто, всього 24 апарати.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю Report.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

«Один комплекс був придбаний в цьому році на замовлення Міністерства оборони. Крім того, для задоволення потреб Збройних сил у 2021-2022 рр. планується придбати ще чотири таких комплекси. В майбутньому ми плануємо поповнити арсенал безпілотними летальними апаратами місцевого виробництва», - розповів Залужний.

Він зазначив, що в Україні будуть уважно вивчати методику використання безпілотників.

«По-перше, потрібно навчитися ефективно з ними працювати, по-друге, ми повинні обов'язково знати тактику щодо форм їх застосування. Ми повинні комплексно підходити до питання», - сказав Залужний.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року Україна купила у Туреччини безпілотники Bayraktar на суму 69 млн доларів.

У липні перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 надійшов до України. Його передадуть Військово-морським силам.

Президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця 2023 року в України з'явиться свій військовий корабель. Його вже почали будувати у Туреччині.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: