Новіков розповів, чи будуть збільшуватися повноваження Громадської ради при НАЗК

Читать на русском
Голова Національного агентства із питань запобігання корупції Олександр Новіков не планує збільшувати повноваження Громадської ради при цьому антикорупційному органі.
Слово і діло

В Національному агентстві із питань запобігання корупції поки що не планують збільшувати повноваження членів Громадської ради при НАЗК.

Про це у коментарі для «Слово і діло» під час публічної дискусії «Конституційна криза:рік потому» за участі керівництва ключових антикорупційних органів України заявив голова Національного агентства із питань запобігання корупції Олександра Новіков, реагуючи на питання про непублічні скарги окремих членів Громадської ради при НАЗК про те, що участь в цьому дорадчому органі не надала їм жодних можливостей, щоб побачити, як працює НАЗК більше, ніж це може зробити пересічний громадянин.

«Національне агентство, його керівництво і всі посадові особи - максимально відкритий державний орган і готовий надавати усю інформацію, яка передбачена законом, не тільки Громадській раді при НАЗК, а й журналістам та іншим громадянам», - сказав Олександр Новіков.

При цьому, він не відповів ствердно на запитання про те, чи будуть збільшуватися повноваження членів Громадської ради при НАЗК у майбутньому.

Рік тому КСУ скасував деякі норми антикорупційного законодавства: як розвивалася кризаМинув рік, відколи Конституційний суд скасував деякі норми антикорупційного законодавства. Що сталося за цей час і що із КСУ зараз.

«Я знаю, що є питання у деяких громадських організацій, які не входять до Громадської ради, з приводу декларування нашими розвідниками. Ці документи є для службового користування з метою захисту осіб країни-агресора», - додав очільник НАЗК.

Голова громадської ради Катерина Бутко, в свою чергу, зазначила, що завдання, які вона поставила перед собою, це те, щоб НАЗК було відкрите не лише для дванадцяти людей, які є членами Громадської ради, а й до всіх інших.

«Громадські ради будуть змінюватися. І важливо, щоб всі документи були максимально прозорі і відкриті. І ми сподіваємося, що так воно і буде», - підкреслила вона.

Нагадаємо, вчора минув рік після так званої конституційної кризи. 27 жовтня 2020 року Конституційний суд України визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу 366-1, яка передбачала відповідальність за недостовірне декларування. Але у грудні 2020-го депутати повернули НАЗК скасовані Конституційним судом повноваження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: