На Київщині депутат «Батьківщини» не вніс в декларацію майна на 6,3 мільйони - НАЗК

Читать на русском

Депутат Бориспільської міськради Київської області від ВО «Батьківщина» Олександр Цуканов не вказав в своїй декларації за 2020 рік нерухомість та кредити на 6,3 млн грн.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із запобігання корупції про повну перевірку даної декларації, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, декларант не вказав відомостей про квартиру в Борисполі площею 65,8 кв. м., в якій він проживає. Також він не зазначив свою земельну ділянку площею 990 кв. м в Обухівському районі.

«Суб'єкт декларування пояснив, що відомості про вказану земельну ділянку є загальнодоступними і містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, а тому приховувати її немає сенсу», - зазначили у НАЗК, додаючи при цьому, що пояснення не враховані.

Інтерв'ю голови НАЗК Новікова: «Судді прямо пишуть у рішеннях, що вони не розуміють закон»В інтерв'ю керівник Нацагентства розповів про антикорупційну стратегію, захист викривачів корупції, розгляд протоколів про конфлікт інтересів та інше.

Олександр Цуканов також не вніс в декларацію автомобіль BMW, який придбав 28 листопада 2020 року.

При цьому, депутат не зазначив відомості про отримані них доходи. Згідно з даними держреєстру, Цуканов є керівником ДП «Переяслав-Хмельницький Агролісгосп». Дане підприємство не відповіло на офіційний запит НАЗК стосовно доходів керівника.

За словами депутата, у 2020 році на підприємстві працював він один, до того ж, воно не здійснювало ніякої діяльності і не отримувало прибутку.

За даними перевірки НАЗК, Цуканов не зазначив свої фінансові зобов'язання перед ТОВ «Фінансова компанія «АСАП» - 208 тис. 535 доларів США, ТОВ «Фінансова компанія «Довіра і гарантія» - 779 тис. грн.

НАЗК підсумувало, що декларант зазначив недостовірні відомості на загальну суму 6 млн 396 тис. грн.

«Таким чином, у діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч 1. ст. 366-2 Кримінального Кодексу України», - зазначено у висновку НАЗК.

Інформацію про дане правопорушення НАЗК передало до Національної поліції України. Якщо згодом слідство передасть справу до суду, депутату загрожує покарання у вигляді штрафу 2500-3000 неоподатковуваних мінімумів (42,5 тис. грн - 51 тис. грн.) або громадські роботи 150-240 год. з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Днями в інтерв'ю «Слово і діло» керівник НАЗК Олександр Новіков зауважив, що держава сподівається на прискіпливу увагу ЗМІ до протоколів щодо конфлікту інтересів. За його словами, ці справи стосуються переважно високопосадовців.

Також ми писали про те, як 87-річний академік НАНУ Віталій Кальченко забув внести в декларацію всі свої доходи і місце роботи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: