Ексзаступниця голови Миколаївської ОДА задекларувала недостовірних відомостей на 598 тисяч – НАЗК

Читать на русском
НАЗК провело повну перевірку декларації заступника голови голови Миколаївської ОДА Тетяни Стахевич за 2020 рік і виявило недостовірні відомості на 598 тис грн.
Слово і діло

Національне агентство із питань запобігання корупції знайшло достовірні відомості у декларації ексзаступниці голови Миколаївської державної адміністрації Тетяни Стахевич.

Про це йдеться у результатах повної перевірки декларації Стахевич за 2020 рік, передає «Слово і діло».

У НАЗК з'ясували, що декларант не зазначила квартири в Херсоні площею 35 кв. м, в якій вона зареєстрована. Згідно з інформацією Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, вартість такої однокімнатної квартири становить 598 тис. грн.

Також заступниця голови ОДА вказала неправильну площу та тип права на земельну ділянку в селі Казанка Казанківського району Херсонської області. Стахевич написала в декларації, що площа ділянки 44 кв. м, а під час перевірки НАЗК з'ясувало, що ця ділянка має площу 8800 кв. м.

Рік тому КСУ скасував деякі норми антикорупційного законодавства: як розвивалася кризаМинув рік, відколи Конституційний суд скасував деякі норми антикорупційного законодавства. Що сталося за цей час і що із КСУ зараз.

Окрім цього, Стахевич вказала недостовірні відомості про місце розташування, площу та власника квартири в Миколаєві, яку вона орендує з 2012 року.

Нацагентство підрахувало, що недостовірні відомості в декларації відрізняються від достовірних на суму 598 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 172-6 КУпАП», ‒ підсумували у висновку повної перевірки.

Якщо в подальшому суд стане на бік НАЗК, Тетяна Стахевич буде змушена сплатити штраф 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (17 тис. ‒ 42,5 тис. грн.).

Разом з тим, НАЗК не знайшло ознак незаконного збагачення та необґрунтованості активів у декларації Стахевич.

Як відомо, Тетяна Стахевич була заступницею голови облдержадміністрації з питань фінансів та економічного розвитку, децентралізації до грудня 2020 року.

Нагадаємо, під час публічної дискусії з нагоди річниці конституційної кризи керівництво Вищого антикорупційного суду України прокоментувало слова голови НАЗК про некомпетентність суддів у справах про декларування. Також під час заходу очільник НАЗК Олександр Новіков натякнув, що не планує збільшувати повноваження Громадської ради при цьому антикорупційному органі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: