Україна готова підписати новий газовий контракт з РФ, але «Газпром» її ігнорує – Макогон

Читать на русском
Україна постійно пропонує США і Німеччині вже зараз продовжити контракт Києва з Росією, а не очікувати 2024 року і кінця поточного контракту
Сергій МакогонFacebook

Україна готова хоч прямо цю секунду підписати новий газовий контракт на транзит з російським монополістом «Газпром». Однак Росія вперто ігнорує всі пропозиції України з цього питання.

Про це розповів глава компанії Оператор ГТС України Сергій Макогон в інтерв'ю ТСН.

Макогон повідомив, що Україна постійно пропонує США і Німеччині вже зараз продовжити контракт Києва з «Газпромом» - а ці дві країни зобов'язалися гарантувати збереження газового транзиту через Україну - а не чекати 2024 року, коли закінчиться дія наступного контракту.

«Можливість є. Хоч сьогодні ми готові підписати контракт на наступні 10-15 років з обсягами транзиту не менше 45 млрд кубометрів газу на рік. (Росія - ред.) скажімо так, не відповідає» - зазначив він.

Нагадаємо, що Росія продовжує шантажувати Європу газом. Після відмови «Газпрому» бронювати додаткові транзитні потужності через українську ГТС на листопад, вартість газу в Європі відновила зростання.

Президент України Володимир Зеленський запропонував захистити Європу від тарифного шоку на енергоносії та збільшити транзит газу через українську територію. Заради цього він навіть готовий надати Росії знижку в 50% на транзит газу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: