Газпром цього року тричі зменшував транзит через Україну

Читать на русском
Газпром з початку цього року тричі зменшував обсяги транзиту газу українсткою газотранспортною системою.
Газпром

«Газпром» з початку цього року тричі зменшував обсяги транзиту газу українсткою газотранспортною системою.

Про це повідомив генеральний директор ТОВ «Оператор ГТС України» Сергій Макогон.

«Газпром тричі зменшував транзит Україною у 2021 році. 1 січня 2020 року з 186 млн кубометрів на добу до 124 млн кубометрів, з 1 вересня знизив до 109 млн кубометрів, а 1 жовтня після початку постачання газу до Угорщини через Турецький та Болгарського потоки - до 86 млн кубометрів, хоча сплачує за 109 млн кубометрів», – йдеться в повідомленні.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

Макогон зауважує, що заяви російського керівництва про збільшення транзиту через Україну у 2021 році мають маніпулятивний характер. Відомо, що діючий контракт передбачає не щорічне транспортування 40 млрд кубометрів, а щоденне транспортування 109 млн кубометрів. Наразі фізично транспортується значно менше.

Нагадаємо, східні та південні регіони України можуть залишитися без газу напередодні опалювального сезону через зупинки транзиту через українську територію. Такі проблеми можуть виникнути через певні особливості української газотранспортної системи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: