Щодо Ківи відкрито провадження за фактом стрілянини з автомата – Венедіктова

Читать на русском
Щодо народного обранця від ОПЗЖ Іллі Ківи було відкрито кримінальне провадження через стрілянину з автомата.

Щодо народного обранця від ОПЗЖ Іллі Ківи було відкрито кримінальне провадження через стрілянину з автомата.

Про це заявила генпрокурор Ірина Венедіктова під час спільної наради керівників правоохоронних та інших держорганів.

«Щодо народного депутата у нас є справи, і їх, у принципі, щодо цього народного депутата є досить багато. Я не можу щодо кожного внесення до ЄРДР виходити і про щось говорити та коментувати. Коли в подібних справах йде залучення, у нас має бути хоча б експертиза. Без них нема про що говорити. Коли я маю хоча б проміжний результат, то я про це говорю», - сказала вона.

Також на уточнююче питання, чи порушено справу саме за цим фактом, Венедиктова ствердно відповіла. І додала, що коли справа дійде до висування підозри Ківі, вона тоді скаже, за якою кваліфікацією підписано підозру.

«А на сьогодні це передчасне питання», - підсумувала вона.

Нагадаємо, Ківа в ніч на 16 жовтня записав ролик із автоматом у руці посеред парку. Ківа пояснив, що так святкує загибель українського політичного діяча Степана Бандери, якого 15 жовтня 1959 року у Мюнхені вбив радянський агент КДБ Богдан Сташинський.

Себе Ківа назвав «лідером антифашистського руху», «онуком Героя Радянського Союзу», який «не міг не залишити непоміченою подію, яка поставила крапку».

Раніше Ківа привітав із днем ​​народження президента Росії Володимира Путіна, назвавши його «великим правителем», який пише «нову історію слов'янського світу та єдності». Після цього народний депутат від ОПЗЖ відреагував на запрошення українських військових приїхати до них на Донбас привітатися з росіянами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: