Молдова уклала ще один контракт на постачання газу

Читать на русском
Як зазначили в Агентстві публічної власності Молдови, нідерландський постачальник запропонував найкращі умови постачання.

Молдавський державний холдинг Energocom уклав контракт на пробне постачання газу з нідерландською компанією Vitol.

Як йдеться в тексті угоди, з 27 жовтня до Молдови буде поставлено 1 млн кубічних метрів блакитного палива, пише Point.

Компанія Vitol виграла тендер, оголошений у вівторок уранці державним холдингом Energocom. Як зазначили в Агентстві публічної власності Молдови, нідерландський постачальник запропонував найкращі умови постачання.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

Згідно з контрактом, протягом 27 жовтня нідерландська компанія поставить до Молдови 1 млн. кубометрів газу. Інші деталі угоди не повідомляються.

Раніше повідомлялося про те, що влада Молдови вперше в історії закупила газ не в Росії - державний концерн Energocom підписав контракт з польською компанією PGNIG на постачання 1 мільйона кубометрів блакитного палива, яке буде доставлено у вівторок, 26 жовтня.

У суботу, 23 жовтня, російський Газпром пригрозив припинити постачання газу до Молдови. Російський монополіст вимагає від молдавської сторони погасити борги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: