Влада Молдови вперше придбала газ не в Росії

Читать на русском
Віце-прем'єр додав, що компанія Energocom оголосила тендер на поставку блакитного палива, на який відгукнулися 7 постачальників.

Влада Молдови вперше в історії закупила газ не у Росії - державний концерн Energocom підписав контракт з польською компанією PGNIG на поставку 1 мільйона кубометрів блакитного палива, яке буде доставлене у вівторок, 26 жовтня.

Про це йдеться в заяві віце-прем'єра, міністра інфраструктури і регіонального розвитку Молдови Андрія Спину в Facebook.

«Сьогодні, 25 жовтня 2021 року між держкомпанією Energocom і польською компанією PGNiG укладений контракт на випробувальний термін в мільйон кубометрів природного газу», - написав Спину.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

Він підкреслив, що це перша в історії Молдови закупівля газу з альтернативних Росії джерел. Віце-прем'єр додав, що компанія Energocom оголосила тендер на поставку блакитного палива, на який відгукнулися 7 постачальників.

При цьому Спину зазначив, що уряд Молдови продовжує з Росією і «Газпромом» переговори щодо підписання довгострокового контракту на постачання газу.

Нагадаємо, в суботу, 23 жовтня, російський «Газпром» пригрозив припинити поставки газу до Молдови. Російський монополіст зажадав від молдавської сторони погасити борги.

Влада Молдови планують шукати альтернативних постачальників для того, щоб забезпечити країну газом і диверсифікувати поставки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: