Україна отримала перший турецький безпілотник Bayraktar

Читать на русском
Перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 виробництва Туреччини сьогодні прибув в Україну.
twitter.com/DefenceU

Перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 виробництва Туреччини прибув в Україну. Його передадуть Військово-морським силам.

Про це повідомило Міністерство оборони України у своєму Twitter у четвер, 15 липня.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

«Набираємо висоту! Міністр оборони Андрій Таран: перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 для Військово-морських сил поставлений до України. Проводимо остаточні приймальні випробування комплексу в місці базування», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Україна закупила у 2019 році для ЗСУ і провела випробування турецьких ударних оперативно-тактичні БПЛА Bayraktar TB2, що оснащені високоточними авіабомбами MAM-L турецької Roketsan. Крім того, закуплено високоточні легкі MAM-L і інші високоточні боєприпаси.

У 2020 році Українські військові апробували Bayraktar TB2 і Javelin на масштабних тактичних навчаннях з бойовою стрільбою, а у квітні 2021 року цей безпілотники вперше здійснили виліт в зону ООС.

Нагадаємо, передачу Україні турецьких безпілотників анонсував президент Володимир Зеленський на початку липня. Також він заявив, що до кінця 2023 року в Україні з'явиться свій бойовий корабель. Його вже почали будувати в Туреччині.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: