Україна незабаром отримає турецькі безпілотники Bayraktar – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський анонсував, що незабаром українській морській авіації передадуть турецькі безпілотники Bayraktar.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський анонсував, що незабаром українській морській авіації передадуть турецькі безпілотники Bayraktar.

Про це він заявив у виступі під час урочистих заходів у межах відзначення Дня ВМС Збройних Сил України.

Зеленський зазначив, що українські військові, які управлятимуть цими безпілотниками, вже завершують підготовку в Туреччині.

«Успішним є рух щодо посилення нашої морської авіації. Ми очікуємо вже незабаром отримати сучасні та ефективні безплотні літальні апарати Bayraktar. Українські екіпажі для них вже завершують підготовку в Туреччині», – сказав він.

Батальйони просять вогню: в Україні зупиняються великі підприємства ОПКЧерез брак державних коштів можуть бути згорнуті програми переозброєння українських Збройних сил.

Також зауважимо, що президент Туреччини Реджеп Ердоган під час зустрічі у квітня поскаржився Зеленському на погрози з боку Росії. Ердоган розповів, що Володимир Путін шантажує Туреччину через підтримку України.

Україна ж готова застосувати турецькі безпілотники Bayraktar лише в тому випадку, якщо Російська Федерація розпочне великомасштабну операцію проти України або перейде в атаку. Безпілотники будуть застосовувати для захисту української території.

Нагадаємо, турецька компанія Aselsan пропонує Україні придбати у неї зразки техніки для протиповітряної оборони ближньої дії – 35-мм самохідний зенітний комплекс Korkut. У компанії вказують, що їх СЗРК розроблений відповідно до стандартів НАТО, пройшов низку перевірок і відповідає всім сучасним технічним і оперативним вимогам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: