Суд виніс вирок одному з ватажків угруповання бойовиків «Схід»

Читать на русском
Шевченківський райсуд Чернівців заочно засудив до ув'язнення одного з ватажків терористичного угрупування Схід в ДНР на прізвисько Міха.
ssu.gov.ua

Шевченківський райсуд Чернівців заочно засудив до ув'язнення одного з ватажків терористичного угрупування «Схід» в «ДНР». Він оголошений у розшук, оскільки переховується в ОРДЛО.

Про це повідомляє пресслужба СБУ 25 жовтня.

Тероризм у світі: які країни постраждали найбільшеДва роки поспіль до трійки лідерів за рівнем тероризму входять Афганістан, Ірак і Нігерія. Детальніше – на інфографіці.

«За даними слідства, уродженець міста Макіївки Донецької області з позивним «Міха» у 2014 році приєднався до угруповання бойовиків «Восток». Радикально налаштований 28-річний молодик одразу почав просуватися по «кар’єрних сходинках» від командира взводу до заступника командира роти мотострілецького батальйону, а згодом - першого заступника начальника штабу полку. Безпосередньо брав участь у бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ та співробітників українських правоохоронних органів поблизу Донецького аеропорту, Ясинівки, Красного Партизана, Пантелеймонівки», - йдеться в повідомленні.

Бойовик у відсутності командира полку виконував його обов'язки. Він особисто керував незаконним збройним формуванням і, за свідченнями свідків, віддавав накази про проведення бойових дій в Авдіївці, Пісках, Саур-Могилі.

Сепаратист має нагороди від окупаційної адміністрації, співпрацює з російською розвідкою і часто їздить до РФ.

Суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (Участь у терористичній групі чи терористичної організації) УКУ і призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Засуджений оголошений в розшук. Він ховається в окупованій частині Донецької області.

Нагадаємо, в Україні судитимуть «заступника міністра інформації «ДНР».

Також повідомлялося, що СБУ викрила схему оздоровлення сепаратистів в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: