Поширював фейки та катував полонених: судитимуть «заступника міністра інформації «ДНР»

Читать на русском
До суду направили обвинувальний акт щодо так званого заступника міністра інформації самопроголошеної ДНР.
Reuters

До суду направили обвинувальний акт щодо так званого «заступника міністра інформації» самопроголошеної «ДНР».

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Його звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність країни, а також в участі в діяльності терористичної організації, поширенні комуністичної символіки та пропаганди комуністичного режиму. Для останньої діяльності в нього був Telegram-канал, присвячений комуністичному тоталітарному режиму.

За даними слідства, у 2014−2015 роках він відповідав за організацію агітації серед населення, схиляння до участі у терористичній організації та підтримку її діяльності. Окрім того, «чиновника» звинувачують у пропаганді ідей «руського міра», налагодженні взаємодії з місцевими та закордонними ЗМІ, щоб використати їх для агітації. Як стверджують слідчі, він дискредитував діяльність органів державної влади України та осіб, задіяних у ході проведення антитерористичної операції.

Пропаганда або журналістика: як світ бореться з фейками КремляУ світі давно вже навчилися відрізняти пропаганду від журналістики і тому ніхто не здивований санкціями проти українських каналів.

Також досудовим розслідуванням установлено, що він у підвалах захопленої бойовиками будівлі Управління СБУ в Донецькій області неодноразово змушував полонених українських військовослужбовців на запитання російських журналістів повідомляти неправдиву інформацію про нібито умисні артилерійські обстріли Збройними силами України житлових будинків та про належні умови утримання у полоні. За відмову у наданні подібних «інтерв’ю» бойовики катували військовополонених.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили в декількох регіонах країни мережу інтернет-агітаторів, які закликали до ведення агресивної війни і зміни державного кордону України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: