Стало відомо, коли невакцинованих українців почнуть відстороняти від роботи

Читать на русском
Обов'язкова вакцинація від коронавірусу. Відстороняти від роботи українців почнуть у листопаді 2021. Названо точну дату.
Фото Слово і діло

Українців зі списку професій, для яких щеплення від коронавірусу є обов'язковим, почнуть усувати від роботи вже через два тижні.

Про це йдеться у змінах до постанови №1236, які прийняв Кабмін.

Динаміка вакцинації українців від початку кампанії«Слово і діло» пропонує подивитися, як Україна нарощувала темпи вакцинації від початку кампанії.

Згідно з ними, відсторонення від роботи невакцинованих співробітників з переліку професій, де щеплення від COVID є обов'язковими, почнеться з 8 листопада.

Контролювати виконання постанови повинні керівники державних органів і установ. Вони зобов'язані відсторонити від роботи співробітників, які відмовляються або ухиляються проходити вакцинацію без збереження зарплати. Однак місце роботи зберігається за людиною.

Працівників, які отримали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації, відсторонення не зачепить.

Співробітник буде відсторонений до тих пір, поки не пройде вакцинацію від коронавірусу.

Нагадаємо, зараз обов'язкова вакцинація діє для педагогів, чиновників і деяких інших категорій. Однак список професій хочуть розширити.

Глава МОЗ доручив прискорити темпи вакцинації, а президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про примусову вакцинацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: