У МОЗ хочуть оновити список професій для обов'язкової вакцинації

Читать на русском
До списку потраплять соціальні працівники, працівники державних підприємств, установ, організацій та критичних об'єктів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні планується внести оновлення до список професій для масової вакцинації. Нові професії незабаром з'являться в списку. Зараз обов'язкова вакцинація діє для педагогів і деяких інших категорій.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова».

У МОЗ озвучили дані щодо вакцинації медиків і педагогів в УкраїніГлава МОЗ визнав, що існують випадки відмови від вакцинації. Щоправда, міністр назвав ці випадки одиничними

«Є наказ Міністерства охорони здоров'я про певний перелік професій, де вакцинація проти коронавірусу обов'язкова. До нього увійшли освітяни, представники центральних органів виконавчої влади. Далі ми розробляємо проєкт наказу, який проходить узгодження. До цього переліку додатково будуть включені соціальні працівники, працівники державних підприємств, установ, організацій, а також працівники критично важливих сфер для функціонування економіки країни» - розповів він.

Нагадаємо, в Україні затвердили список професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою. Наказ 7 жовтня офіційно оприлюднило МОЗ. Однак він набуде чинності не відразу.

При цьому медичні співробітники не потрапили в списки обов'язкової вакцинації - оскільки в разі відсутності щеплення від коронавірусу працівників потрібно усувати від роботи, а це може коштувати пацієнтові життя.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: