Динаміка інфікованих та померлих від COVID-19 у 2021 році

Читать на русском

Україна починає входити у пік коронавірусу. У Раді національної безпеки прогнозують, що кількість жертв COVID-19 може різко зрости. Крім того, вже кілька днів поспіль Україна фіксує нові антирекорди за приростом хворих. «Слово і діло» пропонує подивитися на динаміку інфікованих та померлих від COVID-19 у 2021 році.

У перший місяць року кількість нових хворих на добу коливалася в районі 4-5-6 тисяч, однак під кінець місяця почала зменшуватись – до 2 тис. осіб. Водночас, рівень смертності спочатку зростав – з 51 до 241 жертви за добу, однак потім знижувався.

Протягом лютого рівень смертності був у середньому близько 150 людей за добу. Щоденний приріст хворих був менш стабільним – майже щодня фіксували то вищий приріст, то нижчий. Найбільше хворих було наприкінці лютого – 8,1 тис.

За березень кількість щоденних інфікувань, так само як і рівень смертності, переважно зростала – до понад 15 тисяч нових випадків наприкінці місяця.

У першій половині квітня рівень інфікування дійшов свого піку і почав потроху знижуватися. Наприкінці місяця за добу зафіксували 8,5 тис. хворих. Водночас рівень смертності тримався на рівні 300-460 жертв за добу (хоч були дні, коли фіксували менше смертей).

У травні щоденний приріст хворих почав переважно знижуватися і не виходив за межі 8,7 тис. хворих на добу. Рівень смертності також помітно скоротився, але був доволі нестабільним – з різким збільшенням.

У червні спостерігалася позитивна динаміка зниження щоденної кількості хворих, а також рівня смертності. На кінець місяця в Україні фіксували менше 1 тис. нових випадків та переважно менше 50 смертей за добу.

Ще на початку липня динаміка так само була позитивною, однак приблизно з середини місяця знову почали фіксувати більшу кількість хворих (хоча днями виявляли і в районі 200 нових випадків).

Понад 1 тис. випадків на добу почали фіксувати вже з початку серпня, а з кінця місяця кількість нових хворих дійшла до 2 тис. за добу. Водночас за серпень рівень смертності був більш стабільним і майже не перевищував 50 осіб за добу.

З початком осені коронавірус почав набирати обертів, а кількість нових хворих збільшувалась щодня – до 12 тис. осіб наприкінці місяця. Рівень смертності почав збільшуватися з середини вересня.

Протягом жовтня щоденний приріст хворих також зростає – до 22-23 тисяч хворих. Рівень смертності днями дійшов до майже 615 жертв на добу.

Нагадаємо, раніше в РНБО зазначили, що переважно помирають люди, які не зробили щеплення від COVID-19.

Динаміку вакцинації українців проти коронавірусу від початку кампанії можна подивитися на інфографіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: