Апеляційна палата не стала переглядати вирок екснардепу Пресману

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила клопотання прокурора про закриття провадження за скаргою захисника обвинуваченого на вирок.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду передумала розглядати скаргу на обвинувальний вирок, який винесли колишньому народному депутату Олександру Пресману на підставі угоди про визнання винуватості, укладеної з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таке рішення 11 жовтня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визнав Пресмана винним у зловживанні службовим становищем на підставі угоди про визнання винуватості. Йому призначили покарання у вигляді умовного позбавлення волі на три роки з іспитовим терміном у три роки з 17000 грн штрафу. Пізніше адвокат політика подав скаргу, оскільки суд призначив Пресману більший іспитовий строк, ніж був погоджений в угоді з прокурором. Тож апеляційна палата почала розгляд скарги.

Однак прокурор САП на засіданні клопотав про закриття провадження за скаргою захисника Пресмана. Він вказав на умови угоди, в якій було прописано, що лише в повноваженнях суду визначати строк іспитового строку, попри прохання прокурора про менший строк. Тож провадження необхідно закрити, що судді й зробили.

«Клопотання прокурора – задовольнити. Апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника обвинуваченого (Олександра Пресмана – ред.) адвоката Ломанова Дениса Олександровича на вирок Вищого антикорупційного суду від 16 липня 2021 року закрити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, попри наявність власного житла у столиці Пресман з листопада 2014 року до серпня 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером у ДП «Готельний комплекс «Національний».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: