Тюрма для ексголови суду: апеляційна палата розгляне скаргу на вирок

Читать на русском
Апеляційна палата відкрила провадження за скаргами антикорупційного прокурора і обвинуваченої на вирок, яким засудили двох фігурантів.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким визнали винними та засудили колишнього голову Козівського районного суду Тернопільської області Михайла Кренцеля і адвоката Наталію Лісну.

Таке рішення 8 жовтня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав винними ексголову Козівського райсуду Тернопільської області Кренцеля і адвокатку Лісну у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди).

Судді призначили Кренцелю покарання у вигляді 6 років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади протягом 3 років і з конфіскацією всього майна. Водночас спільниці Лісній колегія призначила 5 років позбавлення волі із забороною протягом 2 років займатися адвокатською діяльністю і з конфіскацією половини майна.

Не погодившись з таким вироком, адвокатка Лісна і прокурор САП подали апеляційні скарги. Апеляційна палата відкрила за ними провадження.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами прокурора першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Щура І.В. та обвинуваченої (Наталії Лісної – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 2 вересня 2021 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 16 лютого 2016 року НАБУ затримало Кренцеля і Лісну час отримання неправомірної вигоди у розмірі понад 54 тисячі гривень. За версією слідства, суддя вимагав та отримав через адвоката гроші за ухвалення рішення про відмову у задоволенні клопотання про скасування іспитово-випробувального терміну відносно заявника.

Нагадаємо, 25 квітня 2016 року цю справу скерували до суду. Вже потім двічі змінювалися суди, які мали розглядати обвинувачення. В результаті 24 вересня 2019 року матеріали справи надійшли до ВАКС. 27 вересня Антикорсуд призначив підготовче засідання на 28 жовтня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: